
Spannend én puur
​
De afgelopen jaren zijn wij – Roy, Toby en Rik – ieder tot een eigen visie op eten en de gastronomische wereld gekomen. Onafhankelijk van elkaar, in verschillende horeca-omgevingen: in Nederland én daarbuiten. Het toeval heeft ons bij elkaar gebracht. En – toevallig of niet – onze visies blijken overeen te komen. Zoals smaken die bij elkaar passen! We willen de spanning terugbrengen in het eten. Maar ook de puurheid. Onze gasten moeten weer vertrouwen hebben in wát ze eten. Ze moeten weten dat wat er op hun bord ligt, authentiek is. Onze keuken laat zien waar we vandaan komen én waar ons eten vandaan komt. Daarom kan het ook niet anders dan dat we de nadruk leggen op puur koken met een mooie spanningsboog in de smaken. We nodigen u dan ook graag uit om samen met ons op avontuur te gaan en de ultieme smaak van uw omgeving te ontdekken. Spannend én puur.
Om dat avontuur mogelijk te maken, werken we samen met mensen die dezelfde filosofie uitdragen. Zoals de Wijkse Moestuin, waar met hart en ziel wordt gezorgd voor prachtige producten, die we elke ochtend zelf kunnen oogsten. Ook halen we dagelijks verse ingrediënten uit het Wijkse Voedselbos: een aangeplant bos met allerlei wilde, eetbare planten, fruitsoorten en wortelen. Elke dag weer brengen we u deze producten uit de eigen, directe omgeving. Geen twijfel over de herkomst of puurheid van het product. Echter kan gewoonweg niet.
Om de beleving van al die pure smaken nóg intensiever te maken, is onze sommelier altijd op zoek naar de meest uitgesproken wijnen. Doordat we dagelijks oogsten en alleen vanuit de moestuin werken, koken we klimaat- en weersgebonden. De gerechten kunnen daardoor bijna dagelijks wisselen. De wijnen worden hier direct op aangepast. Biologische en klassieke wijnen die de meest uitdagende smaken bevatten en elegant samengaan met onze gerechten. Zo brengen wij u pure spanning: op uw bord én in uw glas.
Ingrediënten uit de omgeving
Weersgebonden wijnen
Volg ons op instagram @restauranthetklooster
