Ons team

Eigenaar Chef-Kok

Roy Schipper

Gastheer/Sommelier

Toby Sadettan

Bedieningsmedewerker

Damian

Over ons

Culinair verrassen door ‘gewoon’ te blijven

Restaurant ‘t Klooster is gevestigd in een pand met een rijke historie. Roy Schipper is de chef-kok en eigenaar van ’t Klooster. Roy is de mening toegedaan: “Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg” Het is een zegswijze die Roy op het lijf geschreven is. “Dat geldt ook voor mijn eten”, benadrukt hij. “Wat er op het bord gebeurt, moet vooral de smaak ten goede komen. Dáár gaat het mij om. De liefde voor eten en kwalitatief hoogwaardige ingrediënten is duidelijk te proeven in zijn gerechten. Die zijn hoog op smaak, waarbij gewerkt wordt met kruiden en zuren. Dat zorgt voor balans en tegelijkertijd voor een mooie spanningsboog in de smaak. De smaak moet telkens blijven verrassen en de kwaliteit van de ingrediënten moet altijd van hoge kwaliteit zijn. Mensen komen naar ons om heerlijk te eten en daar is alle energie dagelijks op gefocust”, aldus Roy.

‘t Klooster is geopend van woensdag tot en met zondag en biedt plaats aan 40 gasten. Op de bovenverdieping is er nog een mogelijkheid om met een grote groep te eten, te vergaderen of een feestje te vieren. Voor bedrijven hebben wij speciale businessarrangementen.

De wijnkaart is met zorg samengesteld en het complementaire wijnarrangement kunnen wij van harte aanbevelen aan de liefhebber. Wij schenken graag een glaasje voor u in om te toosten op een gezellige avond, een jubileum of een geslaagd zakelijk gesprek.

Historie van ’t Klooster

Restaurant ’t Klooster is gevestigd in een zestiende-eeuws pand aan een van de oudste hofjes van Nederland, de Nederhof. Bij de stichting van Wijk bij Duurstede waren de gebouwen rond de Nederhof – een vroonhof – een van de weinige gebouwen binnen de oorspronkelijke ommuring. Rond de Nederhof zou in de loop der tijden de stad verrijzen. De Nederhof bestaat uit een aantal zestiende-eeuwse panden, die in de bisschoppelijke tijd als onderkomen van de kanselier van de bisschop en mogelijk ook het stadsbestuur van Wijk bij Duurstede hebben gediend. In 1528 is de Nederhof afgestaan door de Utrechtse bisschop Hendrik van Beieren aan Karel de Vijfde. Deze heeft de Nederhof later opgesplitst en doorverkocht aan particulieren. Vanaf 1738 heeft een deel van de gebouwen dienst gedaan als wijnhandel en opslagplaats. Boven de doorgang naar de Nederhof kan men de naam van de wijnhandel nog terugvinden: Tellegen & Pels.

Restaurant ’t Klooster is genoemd naar een middeleeuws klooster van monialen dominicanessen dat in 1399 in Wijk bij Duurstede gesticht werd. Het klooster bevond zich voorbij de Mazijk, de historische stadstuin gelegen aan de achterzijde van restaurant ’t Klooster. Door het prachtige restaurant te vernoemen naar het oude klooster laat chef-kok Roy Schipper een mooi stukje Wijkse geschiedenis herleven.