Restaurant ’t Klooster is gevestigd in een zestiende-eeuws pand aan een van de oudste hofjes van Nederland, de Nederhof. Bij de stichting van Wijk bij Duurstede waren de gebouwen rond de Nederhof – een vroonhof – een van de weinige gebouwen binnen de oorspronkelijke ommuring. Rond de Nederhof zou in de loop der tijden de stad verrijzen. De Nederhof bestaat uit een aantal zestiende-eeuwse panden, die in de bisschoppelijke tijd als onderkomen van de kanselier van de bisschop en mogelijk ook het stadsbestuur van Wijk bij Duurstede hebben gediend. In 1528 is de Nederhof afgestaan door de Utrechtse bisschop Hendrik van Beieren aan Karel de Vijfde. Deze heeft de Nederhof later opgesplitst en doorverkocht aan particulieren. Vanaf 1738 heeft een deel van de gebouwen dienst gedaan als wijnhandel en opslagplaats. Boven de doorgang naar de Nederhof kan men de naam van de wijnhandel nog terugvinden: Tellegen & Pels.

Restaurant ’t Klooster is genoemd naar een middeleeuws klooster van monialen dominicanessen dat in 1399 in Wijk bij Duurstede gesticht werd. Het klooster bevond zich voorbij de Mazijk, de historische stadstuin gelegen aan de achterzijde van restaurant ’t Klooster. Door het prachtige restaurant te vernoemen naar het oude klooster laat chefkok Roy Schipper een mooi stukje Wijkse geschiedenis herleven.

Het restaurant heeft een relaxte en ongedwongen sfeer en is voor iedereen toegankelijk. Bij ’t Klooster zorgt Chantal samen met haar team er graag voor om u een onvergetelijke middag of avond te bezorgen.

Chefkok en eigenaar Roy Schipper, heeft een keuken die hij omschrijft als een creatieve keuken met een eigen identiteit en stijl, hoog op smaak, speels en uitdagend. Samen met zijn team is hij dagelijks op zoek naar creatieve en spannende bereidingen. Wij streven er samen met onze leveranciers om te werken met de mooiste producten. Door de open keuken kunt u zien hoe de koks aan het werk zijn.